Xtrakk™ provkört på Steve Jobs nya surfplatta iPad. Lyxigt Steve, we like!

IPAD

IPAD

Apple lyckades leva upp till den massiva ryktesspridningen. Alldeles nyligen visade Steve Jobs upp en surfplatta på Yerba Buena Center i San Francisco. Namnet blir som många gissade iPad.  Sammanfattning: Surfplattan kom till slut och den fick heta iPad. Den har en rad användningsområden som surf, mejl, bilder, filmer, musik, spel och e-böcker. Både till det yttre och det inre ser man att iPad är nära släkt med iPhone och iTouch.

Program som finns förinstallerade är bland annat Safari (fortfarande inget stöd för flash), Xtrakk, Mail, Calendar, Contacts, Notes, Maps, Photos, Videos, Youtube (i HD), iPod, iTunes och App Store. Nytt är e-bokläsaren iBooks och böcker köper man enkelt via programmet. Alla gamla appar skall fungera på iPad på något sätt men för fullskärm krävs det att utvecklaren modifierar programmet. Om det kommer kosta extra är oklart.

Ipad kommer med en 9,7-tumsskärm och en 1-gigahertzprocessor. Lagringsutrymmet spänner mellan 16-64 Gbyte flashminne. Dessutom får vi multitouch, accelerometer, kompass, bluetooth, högtalare och mikrofon. 10-timmars batteritid och standby en hel månad. Ipad är 0,5 tum tunn och väger knappt 700 gram.

Ipad kommer i flera olika konfigurationer. Den billigaste har 16 Gbyte och saknar 3G, pris 500 dollar. (32 Gbyte 600 dollar och 64 Gbyte 700 dollar). Vill man ha 3G måste man addera 130 dollar per modell. I USA kommer man att kunna teckna abonnemang för obegränsat surf med AT&T för 30 dollar i månaden.

I slutet av mars kommer WIFI-versionen och en månad senare modellerna med 3G. När de kommer till Sverige är en så länge oklart.

Här är XTRAKK™ uppkopplat mot GPSLogik’s serverfarm, kartor och positionsdata flödar fram som aldrig förr. 🙂

ipadblogg