Xtrakk®, GPSlogik’s nya webbaserad karttjänst stödjer geozoner fullt ut

Vilken nytta har jag av en geozon ?  tänker du !

– Det är enkelt att förklara, en geozone är en uppsatt gräns med gatuadress som markerar cirkelns centrumpunkt och en radie som markerar cirkelns omkrets. Om ett fordon passerar in eller ut i zonen kan vårt system reagera på detta.  Jag ger dig 2 exempel.

1#

En lastbilsåkare passerar IN i geozonen med radie 2 mil, Xtrakk® sms:ar automatiskt mottagaren på geozonens adress att du är på väg så att företaget kan ha truck och personal redo när du kommer fram. Det blir en effektiv lastning/lossning av gods utan onödiga väntetider. Lastbilar skall rulla, inte stå still.

Ett liknande scenario kan ju vara att en lastbilcentral får reda på vilka åkare som är på väg in. De kan i god tid planera och bulla upp med gods i respektive “port” och SMS:a chaffören att han skall åka direkt till port  ’10’.

2#

Du vill lämna ditt fordon obevakat en tid, det känns inget bra tycker du. Som kund hos GPSLogik är ditt fordon satellitbevakat.  SMS:a  “lås” + önskad geozonesradie till vårt system Xtrakk® som då låser fast ditt fordon på platsen.  Om ett ‘fastlåst” fordon börjar flytta på sig kan upp till 5 personer få ett SMS med meddelande att nån håller på att stjäla ditt fordon. Du kan följa fordonets rörelser på karten eller direkt i en modern mobil.  Använd GPStrackers reläutgångar så kan du t.ex. stänga av bränsleumpen . –enkelt och väldigt effektivt.

geozone1

geozone2

Så här ser det ut i en IPhone när du spårar. Din egen position samt objektet du spårar.

screenshot016