Världens minsta nödlarm väger inte mer än 2 MB

Världens minsta nödlarm väger inte mer än 2 MB

Larmassistans AB beställde en app av GPSLogik för några månader sedan för mobilplattformarna iPhone och Android. Nu är utvecklingsarbetet avklarat och vi går in i en intensiv testperiod. Apparna är idag 20120515 publicerade på iTunes Store respektive Google Play.

Appen Nödlarm är ett portabelt mobilt nödlarm med kontinuerligt uppdaterande Gps-position på den nödställde. Appen ersätter dyra fasta överfallslarm som kostar tiotusentals kronor i installation och abonnemang. Kostnad uppstår först när man larmar med appen. Aktiverade larm kan ej återkallas och väktare kommer alltid.

Idén är genial och möjligheterna med tekniken är stora. Larmassistans AB kommer att via sitt landsomfattande väktarnätverk sörja för att undsätta nödställda då de larmar med sina  mobiler. Appen och GPSLogiks kartsystem XTRAKK™ utser närmaste lediga väktare och plottar ut kortaste väg mellan väktaren och den nödställde i väktarens iPad. I Larmassistans driftcentral visas alla anslutna väktares position i realtid på stora skärmar tillsammans med de nödställda.

Här kommer några bilder för att beskriva hur vi tänker oss annonsering och användningsområden framöver. Materialet är framtaget av marknadsbyrån hummingbirds.se i Stockholm.