Vår app gör om din iPhone till en live GPS-tracker

Installera vår nya iPhone-app. När du kör appen skickas dina positioner till GPSLogiks databas.

Xtrakk Mobile är en ny tjänst från GPSLogik. Vår iPhone-app ger dig en realtids GPS-sändarutrustning. Använd den för att spåra en iPhone online, dela din position med vänner och familj och spar historisk positionsdata för senare analys.

Applikationen är utformad främst för iPhone 3G och 4. Äldre iPhone kommer att fungera också, men förvänta dig inte mycket hög noggrannhet.

En registrering krävs för att skydda dina positionsdata med användarnamn och lösenord. Ring oss  för mer information.

– Spåra din telefonen på XTRAKK kartportal på Internet. Positionerna uppdateras så ofta som var tredje sekund.

– Spela in upp till 100.000 positioner per enhet. Den äldsta positionen kastas.

– Bädda in en karta med din nuvarande position på en webbsida, blogg eller din Facebook profilsida.

– Exportera positionsdata i CSV och KML-format.

– Nå dina data programmässigt via ett API.

GPS-appen måste köras i förgrunden för att överföra positionsdata. Räkna med ca 5 timmars kontinuerlig uppföljning på en batteriladdning vid 3 sekunders överföring. Nöjer du dig med en position per minut så blir det fler timmar innan telefonen måste laddas.

Lägg in familj, vänner, medlemmar i jaktlaget, deltagare i segelbåtstävlingen m.m.  under inställningen ‘gruppID’. Då kan ni se varandras position i mobilerna samt man kan följa era positioner från vilken internetansluten dator som helst. GPS-tekniken kan användas som en s.k ‘friend-finder’ en kväll på stan. Man kan också tänka sig situationer där appen erbjuder möjligheter för ökad trygghet och säkerhet. Jag tänker t.ex på olika former av ensamarbete, var är barnen någonstans…

Givetvis kan appen användas bara på kul för att öka på tävlings- och spänningsmomentet i sporter som t.ex. segling, cykling, längdskidåkning där deltagarna försvinner från startområdet. Med en GPS-tracker på deltagarna så kan man följa kampen på håll via mobiler och datorer i realtid.

iphonextrakk700

GPS-spårning med iPhone. Ge din utmärkta telefon ytterligare en funktion. Du får genast svar på frågor som t.ex. var är barnen, var befinner sig medlemmarna i jaktlaget, vem leder segelbåtstävlingen, var är min säljkår och jobbar idag? MÖJLIGHETERNA ÄR OÄNDLIGA

En iPhone-app ger flera fördelar eftersom man återanvänder en teknisk plattform man redan äger. Att skicka positionsdata blir gratis eftersom man redan har ett simkort till telefonen där datatrafik ingår.

Appen finns även för de telefoner som kör med operativsystemet Android.