Passiv positionering med GPS

Använd din mobil för att positionera ditt företags fältplaceradeutrustning  eller validera genomförda ronderingar. Du får tid, plats och foto på objektet då det senast var hanterat av er personal och alla andra på företaget kan se vart utrustningen befinner sig på onlinekartan XTRAKK™ med all nödvändig data. Passiv GPS-positionering är perfekt för företag som hanterar t.ex. uthyrningsutrustning, trailers, containers, service och utför ronderingsuppdrag.

Passiv positionering är alltså en kombination av teknologier som finns i din mobil, listigt utnyttjat av GPSlogik. Streckkodsläsare, kamera, GPS-koordinater, mobil datakomunikation samt XTRAKK™ onlinekarta.

Med en hjälp av en QR-kod påklistrad på varje objektet får man rätt identitet på objektet som skall positioneras. Etiketten kan givetvis sitta i ett pärmregister också. Varje gång en anställd hanterar företagets utrustning så kan man ‘checka’ av utrustning eller de platser som skall besökas. Kombinationen av streckkod, GPS-position, tid och datum i en applikation som spänner över appar, PC-klienter och Internetservrar ger perfekt underlag för att hålla reda på alla uppdrag och utrustningar.

Användningsområdet för denna teknik är stor.

Exempel 1

1500 uthyrningsmaskiner hanteras av 10 chaufförer, ibland inhyrd säsongsanställd personal  Det blir lätt fel och utrustningar kommer bort – eller hur ! Om varje chaufför istället läser av streckkoden placerad på utrustningen vid leverans till kund så har man tid, plats, foto på utrustningen där den sist var hanterad. Du får SMS-larm ifall utrustning/containers står kvar längre tid än avtalat via ett “bäst-före-datum”.  Detta resulterar i att inget glöms bort.  Dessutom innehåller appen ett arbetsordersystem och automatisk körjournal. All personal på företaget kan se var utrustningen befinner sig någonstans på onlinekartan XTRAKK™, dygnet runt, från vilken Internet ansluten dator eller mobil som helst.

Exempel 2

Hemtjänsten skall besöka de gamla och sjuka. Om personalen inte läser av streckkoder placerade hemma hos de hjälpsökande på avtalade tider och dagar så blir arbetsledningen notifierade med ett SMS/mail.

Kombinationen streckkod, tid och GPS-position går inte att manipulera. Man måste vara fysiskt på plats med sin mobilen för att få en rondering godkänd.

 

Med vår passiva spårnings-app  kan du få en realtidsvy över din utrustnings placering

 • Få 24X7 tillgång till platsen för alla dina mobila tillgångar.
 • Reducera förluster genom GPS positionering.
 • Mobil applikationen stödjer streckoder, RFID, GPS position, kartmarkörer, fotografi och bifogade dokument.
 • Förbättra användningen av mobila tillgångar.
 • All personal får en överblick var utrustningen är placerad.
 • Få larm om en utrustning inte flyttas inom bestämd tid.
 • Minska strul och öka förtjänsten, kunden får alltid raka besked.
 • Minska antalet släpvagnar och andra tillgångar för att hantera samma arbetsbörda.
 • Få insyn i verksamheten genom att lära hur lång tid tillgångarna är på ett ställe.
 • Lär dig hur länge tillgångarna används.
 • Gör omedelbar inventering, du vet vart du har dina utrustningar
 • Förbättra kundservicen och få nya kunder genom att skapa säkerhet och ansvar för kundens last.
 • Eliminera bortkastad tid åt att leta efter förlorade släpvagnar eller andra tillgångar.