Passiv positionering av utrustning och platser

Användningsområdet för denna teknik är stor, jag ger dig några exempel.

Exempel 1
1500 uthyrningsmaskiner/utrustningar, 10 chaufförer som hanterar leveranser av uthyrningsmaskiner. Ibland med inhyrd säsongspersonal. Det blir lätt fel och saker som kommer bort, eller hur? Om varje chaufför istället läser av streckkoden vid leverans så har man tid, plats, foto på utrusningen där den sist var hanterad utritad på XTRAKK kartserver samt i tabellform. Du får SMS larm ifall utrustning/containers står kvar längre än avtalad tid. Detta resulterar iatt inget glöms bort. Dessutom innehåller appen arbetsordersystem och automatisk körjournal. All personal på företaget kan se var utrustningen befinner sig någonstans på onlinekartan XTRAKK™, dygnet runt från vilken internetansluten dator eller mobil som helst.

Exempel 2
Hemtjänsten skall besöka de gamla och sjuka. Om de inte skjuter av streckoden med mobilen på avtalade tider och dagar så blir arbetsledningen notifierad via SMS.
Kombinationen streckkod, tid och GPS-position går inte att manipulera. Man måste vara fysiskt på plats med mobilen för att ronderingen ska vara godkänd.