Nödsändare med GPS-position visar aktiviteter i realtid samt sparade positioner

Vår GPS-sändare, liten som ett kreditkort och endast 8 mm tjock lämpar sig för folk som ibland befinner sig i en utsatt situation. Det kan vara t.ex. farligt ensamarbete, risk för plötslig sjukdom, övervakning av barn och djur, hotbild mot ens person.. En GPS sändare ger alla en ökad trygghet och och säkerhet. Eventuell hjälpinsats förkortas avsevärt eftersom man alltid vet vart objektet befinner sig.

Vår GPS tracker- P1 har inbyggd SOS knapp samt inbyggd 3D accelerormeter ( MAN-DOWN-SENSOR ) för att känna av om du trillar ihop och blir medvetslös. Sändaren skickar då automatisk SOS efter en inställd tid.  När enheten triggas av  MAN-DOWN-SENSORN så vibrerar och piper sändaren så man har en chans att avbryta SOS alarmering.  Funktionen SOS alarmering är givetvis valfri och kan stängas av för den som bara vill ha en position på sitt objekt.

Vi har även en liknande modell som är 100% satellitbaserad, d.v.s inga SIM kort behövs. Den GPS utrustningen vore perfekt för våra soldater i utlandtjänst i t.ex. Afghanistan att ha i benfickan.  Det fina med denna model är att den fungera lika bra i en grusgrop i Kalix som på en bergstopp i Afghanistan där mobilnät inte har täckning.

p1bcgrnd600

Skogsarbetare med farligt ensamarbete kan lokaliseras med satellitbaserad nödsändare

Skogsarbetare med farligt ensamarbete kan lokaliseras med nödsändare. Ny teknik är att gps-sändaren inte använder GPRS (mobilnätet) utan kommunicerar direkt med satelliterna. Via en inbyggd SOS-knapp och ‘man-down-sensor’ kan omvärlden göras uppmärksam på att man har problem. Hjälp tillkallas och insatserna för att rädda den nödställda går fort, man behöver inte leta.

GPSLogiks satellitbaserade GPS-positioneringssystem ger ökad trygghet till alla som är ensamma och befinner sig i en utsatt position.
Tekniken passar till verksamheter där man har akuta krav på aktuell information.
GPS-informationen används för att räddningstjänsten snabbt skall hitta närmaste fordon och kortaste vägen till en olycka.
Ett exempel:
Skogsarbetare med farligt ensamarbete kan lokaliseras med nödsändare. Ny teknik innebär att sändaren inte använder GPRS (mobilnätet) vilket ofta har dålig täckning långt inne i skogen. Den nya generationens gps-tracker från GPSLogik AB kommunicerar direkt med satelliterna. Via en inbyggd SOS-knapp och ‘man-down-sensor’ kan omvärlden uppmärksammas på att man har problem. Hjälp tillkallas via ordinarie räddningstjänst och insatserna för att rädda den nödställda går fort. Man behöver inte leta efter den skadade personen. Man får en absolut geografisk fixpunkt på kartan.
Systemet fungerar lika bra i en grusgrop i Afghanistan som i en igloo på nordpolen. Ett system som är 100% satellit baserat har 100% täckning överallt, världen över.
Tänkbara scenarion för en sådan här satellitbaserad nödsändare med GPS-position kan vara t.ex. räddningstjänst – både på fordon och personal, polis, militär, skogsarbetare, folk på sjön (enheten är vattentät), väktare, fabriksarbetare på nattskift. Möjligheterna är oändliga.
GPSLogik AB utvecklar system och produkter inom området GPS-positionering på Gothia Science Park i Skövde.