Handheld Scandinavia AB tecknar avtal med GPSLogik AB

Pressmeddelande

Handheld Scandinavia AB har tecknat ett avtal med GPSLogik AB avseende leverans av handdatorer, framtagna för tuffa förhållanden med fokus på mobilitet och de senaste tekniska lösningarna. Handhelds handdatorer är utrustade med en  mängd integrerade applikationer såsom streckkodsläsare, WLAN, Bluetooth, kamera, Smartcard-läsare och GSM/GPRS.  Med sin stryktåliga design klarar produkterna fall från 1,5 meter och är förvånansvärt smidiga och lätta. Med sin IP65-klassning klarar HANDHELD-datorerna  damm och vatten samt extrema temperaturer, från -20°C upp till +50°C.

Den lösning som GPSLogik AB presenterar är resultatet av ett samarbete med Handheld Scandinavia AB. Applikationen för GPS-tracking är baserad på Handhelds stryktåliga handdator Algiz 7  som integrerar en inbyggd GPS-mottagare och GPRS-system för att sända data via det mobila nätet. GPSLogik’s  lösning är unik och erbjuder kraftfulla funktioner. Eftersom komplexiteten är stor både i datorer och applikationer är kombinationen av Handheld’s och GPSLogik’s samlade erfarenheter viktig för att kunna erbjuda högkvalitativa lösningar för våra krävande kunder.

HANDHELD, i fält för tuffa miljöer.

HANDHELD, i fält för tuffa miljöer.

Om Handheldkoncernen

Handheldkoncernen grundades 1997 och är idag en av Europas ledande leverantörer av stryktåliga handdatorer till branscher såsom skog, geodesi, bygg, underhåll, militär, transport & logistik med mera. Företagets fokus är att tillsammans med samarbetspartners leverera helhetslösningar för mobila handdatorer i ett europeiskt perspektiv. HHCS Handheld Computer Specialists AB är moderbolag i koncernen som även består av Handheld Europe AB, Handheld Scandinavia AB samt HHCS Handheld Finland Oy. Företagets huvudkontor är placerat i Lidköping med lokalkontor i Göteborg och Lahti. För mer information om Handheld se www.handheld.se, www.handheldeurope.com eller www.handheldfinland.com.

Om GPSLogik AB

Vår affärside är enkel, att utveckla och sälja lättanvända, ändamålsenliga och kostnadseffektiva GPS-baserade positioneringslösningar.

G

PSLogik’s främsta fokus är att leverera både enkel användning av tekniken och användarnytta. Våra lösningar skall snabbt ge sänkta kostnader, ökad effektivitet, trygghet och förbättrad kundservice. Förutom ett webbaserad positioneringssystem erbjuder GPSLogik PC-baserade system och appar för Android & iPhone för positionering av fordon, övrig utrustning och personal och samtidigt dubbelriktad mobil arbetsorderhantering.