GPS-position på företagets utrustning med mobilen

GPS-position på utrustning, material, leveranser,…. med mobilen.

XTRAKK™ systemet har utökats med vår nya positionerings app för iPhone och Android baserade mobiler. Appen ger dig möjligheter att rapportera GPS-position, tid, utrustnings-ID, ‘bäst-före-datum’ [streckkoder 1D/2D och/eller valfri text] samt telefonID för en fältplacerad och batterilös utrustning eller material. Appen ger dig en systematisk, och kostnadseffektiv metod för spårning av fältplacerat material eller utrustningar via onlinekarta eller smartphone appen.

Metoden drar nytta av att de flesta personer redan äger en smartphone med SIMkort som kan kommunicera via internet, kan ta GPS-position m.m

Tänkbara användningsområden, för rapportering av GPS-position, tid, utrustnings-ID med stöd för streckkoder.

  • Utrustning/produkter/kärl i retursystem
  • Livsmedelsbehållare
  • Containerhantering
  • Uthyrningsmaterial

Titta på filmen, så förstår du hur positionering med mobilen fungerar och hur en t.ex en streckkod kan fungera som utrustnings/leverans ID.

[video_left][video_frame]

[iframe url=”http://www.youtube.com/embed/Igm8UJ3m-8g” width=”572″ height=”312″] [/video_frame]

[video_text] [h2]Rapportering av GPS-position med stöd för streckkoder[/h2] XTRAKK  hittar den exakta platsen för ett objekt, det vill säga när objektet senast skannats.
[/video_text][/video_left]

Läs av och rapportera ‘objektet’ ID med hjälp av mobilen, appen har inbyggd läsare för streckkoder/RFID. Definiera egna objekttyper samt objektstatusar, appen lägger till ytterligare information som avläsningsplats, vem som rapporterat och presenterar alltihop på en webbkarta online. Nu är det enkelt att hålla reda på platser och tider för Trailers, Uthyrningsutrustning, Containers …

Exempelinfo: Container-ID1401, Fylld, 20130610, Lasse, 58,1-14,2, Hämtas 20130706

phone_map800

Streckkoder kan du montera på vad som helst, eller förvara i en pärm i distributionsfordonen.
barcode-bild